Coaching

Coaching is een vorm van individuele begeleiding en richt zich op je persoonlijk functioneren. De focus ligt niet zozeer op psychische klachten en klinische behandeling. Coaching kan privé- én werkgerelateerd zijn.  Je kunt uit eigen initiatief contact opnemen of in overleg met je werkgever.

Mijn coaching kenmerkt zich door een stevige psychologische basis. Kennis van 'mens en gedrag' is een belangrijke voorwaarde voor een effectief coachings-traject.  Psychologische kennis wordt gecombineerd met een zakelijke, speelse  en nuchtere inslag. 

Wanneer je meer informatie wenst mag je uiteraard contact opnemen.

DE COACHING
Coaching is doelgericht en afgebakend. In overleg worden de doelen geformuleerd evenals de werkwijze. Bewustwording en eigen verantwoordelijkheid zijn belangrijke thema's. De coach luistert, geeft feedback en stelt vragen. Op prikkelende wijze word je gestimuleerd om zélf je koers uit te zetten. Naast inzicht in kwaliteiten en valkuilen is er aandacht  voor concrete gedragsverandering. Verandering vindt pas plaats als je oude patronen weet te doorbreken en risico's durft te nemen. 

DE PSYCHOLOOG / COACH
Michiel Jongsma is een ervaren psycholoog/coach met een gevarieerde werkervaring. Lees meer
De afgelopen jaren heeft hij coachingstrajecten verzorgd voor diverse opdrachtgevers. Een aantal voorbeelden van het afgelopen jaar treft u hier

Lees ook Psyblog:  Vijf voordelen van een kwaliteitenanalyse